Ontdek de natuurlijke krachten van Arte Insero

19/02/18

Arte, specialist in muurbekleding, laat zich vaak inspireren door de natuur. Zijn nieuwe handgemaakte muurbekleding Insero is geïnspireerd door allerlei natuurlijke elementen, waarin jute een hoofdrol speelt. 

Authenticiteit en puurheid, tropische planten stralen exotisme uit, ze maken je huis een groene oase. Etnisch getinde elementen blijven een trend, waaronder jute. 

Insero, unieke handgemaakte muurbekleding op basis van jute

Insero brengt de natuur bij je in huis. De collectie bevat met de hand gemaakt muurbekleding op basis van jute. Perfect voor rustieke interieurs, maar het zorgt ook voor een interessant contrast met fijne en strakke elementen. 

Jute is robuust, duurzaam én mileuvriendelijk. Het is een geweven stof op basis van bastvezels en is daardoor bijzonder stevig. Het verwerken van jute in muurbekleding is niet vanzelfsprekend, het vraagt om geduld en precisiewerk. De jute in Insero kreeg ook een speciale kleurbehandeling, waardoor ze niet verkleurt of verbleekt na verloop van tijd. 

De collectie bevat vier dessins: Uno, Diagonal, Align en Mix.  

insero-uno-46550.jpg

Uno

Een mooi, subtiel geweven patroon. Voor dit dessin worden er brede stroken jute aan elkaar gekleefd, waarbij de randen elkaar overlappen. Uno staat voor eenvoud en een authentiek, natuurlijk karakter.

insero-diagonal-46600.jpg

Diagonal

De combinatie van jute en folie in dit chevronmotief versterkt elkaar, met aan de basis glansfolie. Bepaalde stukken zijn fijner geweven dan de andere, wat zorgt voor een luxueuze toets. 

insero-align-47502.jpg

Align

Align is een patchworkdessin met een subtiele glans waarbij willekeurige stukken jute worden ruw aan elkaar genaaid. Er wordt met een ondergrond van metaalinkt gewerkt, waardoor deze dessin een subtiele glans krijgt. Het perfecte motief voor wanneer je de ruimte groter wilt doen lijken. Dankzij de verticale dynamiek en de subtiele kleurovergangen heeft het dessin een verruimend effect

insero-mix-46500.jpg

Mix

Het motief voor de designfanaten met een excentrieke smaak. De print bestaat uit willekeurige patchworks, wat zorgt voor een uniek effect

Je kan de hele collectie ontdekken op onze webshop of in de winkel. 

 

Lees ook onze andere blogs